– 112, vă rog spuneți urgența.
– Bună seara, aș vrea să trimiteți o ambulanță la adresa strada Rodului, numărul 12, aproape de teatrul din zonă… cam pe lângă teatrul de-acolo. Lângă un perete e un om care are nevoie de îngrijire. E dat cu capul de perete.
– Cu cine vorbesc? Îmi spuneți numele dumneavoastră?
– Nu contează numele meu, important e să trimiteți ambulanța acolo, acum! Sau cât mai repede posibil. Omul a fost dat cu capul de zid și nu știu dacă mai e viu sau nu.
– Dumneavoastră mai sunteți acolo?
– Nu, doamnă. Am fugit!
– Aveți cunoștință de cum s-a petrecut incidentul?
– Da, doamnă, n-auziți? Că e dat cu capul de zid? .. hm. Eu l-am dat.
– Dumneavoastră?
– Da, eu.
– Avem rugămintea să rămâneți în zonă, ca să putem trimite și un echipaj al poliției la fața locului să constate ce s-a întâmplat.
– Doamnă, vă dau datele mele, ce vreți dumneavoastă, numai trimiteți ambulanța. Poliția are timp să vină la mine, mâine.

a doua zi )

– Domnișoară, vă rog, faceți un efort, vă amintiți cum arăta cel care a încercat să vă facă asta?
– Nu.. v-am spus, îmi pare rău, dar nu vă pot ajuta cu cine știe ce caracterizare. Era brunet, barbă medie, înălțime cam de 1,80…
– Pffff…
– A! Cred că avea o cicatrice pe față, îi tăia obrazul stâng. Da, stângul, fiindcă eu vedeam cicatricea pe dreapta mea… da… cam atât mai rețin.

( peste patru luni )

– Deci, de unde ai cicatricea?
– Hm!
Se lasă liniștea și el întoarce privirea.
– Deci? Nu te aud.
– Mhm…
– De cât timp o ai?
– Acum vreun an.
– Deci? De unde e?
Tace.
– Păi îți spun eu ce.. ai fost norocos că nu e în altă parte. Apoi râde un pic, sarcastic și înfundat.
– Mh, mh.
– Ce vrei să spun? Îți spun eu ce! Ai nevoie de ajutor, man!
– Mh!
– Ce „mh!”? Vrei ca tura viitoare să pățești asta? Îți spun eu ce se întâmplă tura viitoare… O să ajungi mort. Acum ai ajuns după bări. Pentru că te-a găsit norocul cu mine! Asta ți s-a întâmplat! Și pentru că au venit ăia la timp. Dar… Mâine, ce-o să faci mâine, mhî.? Îți zic eu ce: Nimic! Și n-o să trimită nimeni după tine, pe altcineva! Și nimeni nu va da doi bani pe tine! Ce-o să faci mâine!? Nimic n-o să faci mâine, asta ai să faci! … Deci, de unde o ai?
– De la o luptă. O tipă. A scos briceagul.
– Ha… te lupți cu ele, va să zică… Bravo băiete… Și apoi ce? Apoi le faci ce ai vrut să-mi faci și mie. Crezi că merge, nu? Legea și oamenii nu mai sunt ca pe vremuri. Iar tu tocmai ți-ai luat-o-n nas! Putea să fie oricine altcineva în afară de mine. Dar știi care-i avantajul tău? Că vin și-ți vorbesc, să vin să te vizitez și vin să-ți propun ajutorul.
Nu-și mută privirea din ochii ei.
– Treaba ta! Faci ce vrei, m-ai înțeles? ridicând tonul și fundul de pe bancheta din sală, se întoarce și pleacă.

( peste alte două zile )

Țrrrr… țrrrr…
Plinc.

– Hei… ah… m-am gândit la ce-ai zis… ah…
– Te ascult.
– Da.., vreau să mă ajuți.
– Hm, hm… Vin mâine să discutăm. O să văd ce pot face.
– Bine… Și … Mulțumesc!
– Ar trebui să îi mulțumești fiecărei fete pe care ai violat-o și te-a lăsat încă în viață. Asta nu e pentru tine, e pentru fiecare fată pe care ai putea s-o întâlnești din nou și față de care ai putea să încerci aceeași placă și n-ar avea curajul și mintea pe care le-am avut eu! Tpoc.

Tî, tî, tî… și niște ochi au început să adâncească cimentul.

Reclame